Een weekend met alle vrijheid. Wij stellen u een comfortabel onderkomen en een goed bed ter beschikking en u bepaalt samen met de schipper waar de reis heen gaat. U kunt zelf bepalen hoe u de catering wilt hebben. Voor het diner geven wij u graag tips voor een geschikt restaurant en ontbijt en lunch kunt u zelf aan boord bereiden. Hiervoor kunt u onze scheepsbar gebruiken, waar u de beschikking heeft over 2 koelkasten, afwasmachine, koffiezetapparaat, waterkoker, tostiapparaat, serviesgoed en bestek. Er is geen volledige keuken in het gastenverbijf, hetgeen betekent dat er geen gasstel en oven beschikbaar is. Op de Klipper De Hoop is er wel een 4-pits inductiekookplaat aanwezig om een eenvoudige maaltijd aan boord te bereiden. Drankjes en eten kunt u zelf meenemen. U betaalt 1 bedrag voor het schip, onafhankelijk van het aantal personen. Er mogen maximaal 30 personen meevaren. Aanbevolen wordt echter een groepsgrootte van maximaal 24 personen.